Fijn dat de beelden er zijn

Ze geven troost

Afscheidsfotografie

Ik ben geruisloos aanwezig op schoenen met rubberen zolen en vooral met mijn voelsprieten aan. Aanvoelen waar je wel of niet moet staan, is mijn tweede natuur. In de journalistieke reportages die ik maak, voel en beleef je achteraf opnieuw de momenten die ertoe doen; de sfeer, het samenzijn. Ik let op de unieke sfeer, de aanwezigen, de emoties en details.

Bij jou kon ik me het voorstellen dat we het fijn zouden vinden om je erbij te hebben. En dat bleek ook. Je vindt een mooie balans in respectvol afstand houden, de belangrijke momenten fotograferen en contact houden met ons als familie.

Fam Goossen

Voelsprieten aan

Waarom zou je foto’s willen van een afscheid? Zo’n album ga je toch niet doorbladeren net als vakantiefoto’s? Toch wel. Families zeggen achteraf dat de foto’s waardevol zijn bij het verwerken van het verlies. Ohja, die en die waren er ook bij, hé wat een mooie ontmoeting tussen die en die.

De foto’s laten zoveel meer zien dan je zelf kan meemaken op zo’n dag, de dag die je toch in een soort roes beleeft. De beelden terugzien geeft troost en steun. En een foto-album dat je kan oppakken en doorbladeren is een gemakkelijke start voor een gesprek.

Wat ik mooi vind in je foto’s is dat je niet alleen mooi kijkt en vertellende momenten pakt, maar dat het ook lijkt alsof ik steeds het moment vóór en het moment na de foto erin voel. Zo maken we dag opnieuw weer mee.

Wat kost dat?

Goh, wij willen ook zo’n mooie reportage van het afscheid.
Dat kan. Ik werk met een fotopakket. Deze kunnen jullie uitbreiden tot het aantal uren dat jullie wensen. In het pakket zit:

  • Telefonisch overleg over jullie wensen voor het de fotografie tijdens het afscheid
  • 3 uren ben ik aanwezig
  • Een mooi bewaardoosje met usb-stick met ongeveer 150 beelden. Afhankelijk van de invulling van het afscheid.
  • Incl 21% BTW en reiskosten binnen een straal van 10 kilometer rond Utrecht Stad (postcode 3511 XT). Daarbuiten reken ik 0,19 ct p/km reiskosten.

Pakketprijs: € 450

Wie is Simone Best

Schrijven & fotograferen; dat is wat ik doe. Na mijn studies journalistiek & sociologie + stages en werkgroepen fotografie ben ik gaan werken voor de media. Vanzelf kwamen er trouwerijen op mijn pad en ook de vraag of ik een afscheid wil fotograferen. Ik moest wennen aan het idee, maar zag in hoe waardevol het is voor de betrokkenen om de foto’s te kunnen inkijken na afloop. Als mensen blij zijn met de foto’s, maak ik ze met alle liefde.

Meer weten over mijn aanpak?

Neem contact op en ik denk graag met jullie mee.

Simone Best

Journalistiek Fotograaf
Moutstraat 2, Utrecht

Simone Best

Journalistiek Fotograaf
Moutstraat 2, Utrecht