Journalistiek

Als journalist ga ik het liefst met kladblok én camera op pad. Om voor Ouders van Nu waddenmama’s te interviewen over hun bevalling en daarna te fotograferen in de duinen. Om reportages te maken vanuit Schotland, Noorwegen, Kroatië voor het Algemeen Dagblad. Om senioren te interviewen over hun leesclub en daarna een groepsfoto in actie te maken. En om voor Zin Magazine de spectaculaire (echt) bevrijding bij te wonen van chimpansee Fiffi uit een Frans kasteel, samen met Stichting Aap.

Na de studie journalistiek heb ik een master stadssociologie afgerond aan de UvA en ben ik mijn fotografie gaan aanscherpen door middel van werkgroepen en een intensieve stage bij De Pers. Klop gerust aan als jullie een schrijvend fotograaf zoeken.

Opdrachtgevers

Kranten, tijdschriften, mediabureaus & bedrijven waar ik zoal voor schrijf of heb geschreven & gefotografeerd:

Algemeen Dagblad
NRC
De Pers
J/M
Plus Magazine
Kampeer en Caravankampioen
Hp/DeTijd
0/25
Hogeschoolmagazine Trajectum

Ouders van Nu
Zin
De vogelbescherming
Kris Kras
Milieu Centraal
SNS bank
Spring Media
ICM
Parnassia

Machinehuis
Visade
CS030
Media Mixers
Rijkswaterstaat
Knack
Pal voor u
Goodies
Hoogte 80

Universiteit Utrecht
Jantje Beton
Universiteit van Amsterdam
Ajuus
Fiets Actief
Humanist
Management Support Magazine
Midi
Viva

Wie is Simone Best

Schrijven & fotograferen; dat is wat ik doe. Na mijn studies journalistiek & sociologie + stages en werkgroepen fotografie ben ik gaan werken als freelancer voor De Pers, Hp/DeTijd, Ouders van Nu, J/M….en vele andere titels.
Talloze rubrieken heb ik gevuld. Honderden mensen geïnterviewd. Naar vele plekken ben ik gereisd. Altijd weer op zoek naar dat mooie verhaal. Gedreven door onuitputtelijke nieuwsgierigheid naar alles wat mensen beweegt. En dat is nogal veel.
Ideeën heb ik altijd genoeg, dus bel of mail gerust als jullie iemand met ruime ervaring in de media (kranten & tijdschriften), kunnen gebruiken die meedenkt over rubrieken, invalshoeken, creatieve verhaalideeën.

Meer weten over mijn aanpak?

Neem contact op en ik denk graag met jullie mee.

Simone Best

Journalistiek Fotograaf
Moutstraat 2, Utrecht

Simone Best

Journalistiek Fotograaf
Moutstraat 2, Utrecht